Nieuws

DAM zorgt voor 3.897 netten in het midden van de oorlog

11-07-2023

Kameroen ׀ NGO Drive Against Malaria zorgt voor 3.879 malaria netten in het midden van de onbekende oorlog in West Afrika, Kameroen. Het is duidelijk dat Drive Against Malaria hier bekend staat als een betrouwbare eerstelijnsaanbieder.

Zelfs wanneer een crisis andere humanitaire crises overschaduwd die de aandacht verdiend. Vooral midden in de - voor de wereld - onbekende oorlog in West-Afrika, waar duizenden mensen worstelen om te overleven. Als een kind onnodig sterft, omdat er geen malaria netten zijn, is onuitsprekelijk. Omdat de vermijdbare dood van een kind - welk kind dan ook, en waar dan ook – onaanvaardbaar is.

ER STERVEN ONNODIG VEEL KINDEREN
Elke maand sterven in het crisis gebied waar de oorlog woedt,  meer dan 25.000 kinderen door oorzaken die voorkomen hadden kunnen worden. Ze sterven bij gebrek aan een levensreddende malariakuur van 35 eurocent, of een veilig malaria net. Ze sterven door oorzaken waar de meeste mensen in de wereld zelden aan denken: MALARIA. Om nog niet eens te spreken over de gevolgen die de oorlog heeft voor de kinderen.

LEVENSMISSIE -  ÓÓK IN OORLOGSTIJD
Zelfs in oorlogstijd heeft NGO Drive Against Malaria aanzienlijke vooruitgang geboekt tegen deze grimmige tol. Door alles te doen wat nodig is, heeft DAM meer kinderlevens gered dan enige andere humanitaire organisatie in dit gevaarlijke ‘Red Zone’ en oorlogsgebied.

Sterker nog, DAM heeft zojuist opmerkelijk nieuws aangekondigd: het aantal sterfgevallen onder kinderen onder de vijf jaar is gedaald in haar Missie Regio’s. Een daling van 27 procent laat zien dat de overlevingsstrategie van Drive Against Malaria voor kinderen werkt. Goed nieuws als dit kondigt nog meer vooruitgang aan voor kinderen in de toekomst, als we allemaal samenwerken. Met uw voortdurende steun zal Drive Against Malaria ernaar streven het aantal onnodige sterfgevallen onder kinderen terug te brengen tot nul. Zelfs in tijden van oorlog. <