Nieuws

De IMPACT op Moeders en Kinderen

25-03-2023

SAVING MOTHERS AND NEWBORNS | Elk jaar sterven er kinderen en zwangere moeders aan malaria. Drive Against Malaria is er voor hen om daar verandering in te brengen. DAM levert levensreddende medicijnen voor moeder en kind. Een volledige levensreddende therapie kost     € 0,37 voor een baby en € 1,33 voor moeders.

Drive Against Malaria zal de geweldige donaties die we deze maand hebben ontvangen gebruiken om medicijnen te verstrekken aan moeders en kinderen in afgelegen gebieden. Want als daar onnodig een kind sterft, moet de aarde stoppen met draaien.

De 262.800 vermijdbare sterfgevallen van een kind, welk kind dan ook en waar dan ook is onuitsprekelijk en onaanvaardbaar. Maar elke dag sterven zwangere moeders en kinderen aan vermijdbare malaria. Ze sterven door gebrek aan medicijnen. Ze sterven aan een ziekte waar de meeste mensen in de geïndustrialiseerde wereld zelden aan denken. Drive Against Malaria heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt tegen deze grimmige tol. Door al het nodige te doen en steun te brengen waar dat nodig is.