Nieuws

WERELD MALARIA DAG 25 April 2023

23-04-2023

Elk jaar, op 25 april, vieren we ‘Wereld Malaria Dag’. Op deze dag verbinden we de wereld met duizenden kinderen die vandaag door malaria zijn getroffen. De hele maand worden er wereldwijd malaria activiteiten georganiseerd.

Wereld Malaria Dag is noodzakelijk om de wereld bewust te maken van de schokkende gevolgen voor de armste kinderen die aan malaria zijn blootgesteld in afgelegen gemeenschappen in Afrika. Want daar komt de ziekte nog steeds voor. Met onze betrokkenheid kunnen we de situatie veranderen. Wij kunnen deze mensen helpen met behulp van medicijnen en diagnose. Dit zijn de belangrijkste wapens in de strijd tegen malaria. En uiteraard met de preventie van geïmpregneerde klamboes. De bednetten mogen nooit ontbreken. Want voorkomen is beter dan genezen.

De armste kinderen zijn het grootste slachtoffer

Onze succesvolle strategie is altijd gebaseerd op de combinatie van al deze middelen. Dit heeft al snel een enorm grote impact. 

Nu malaria in veel gebieden is teruggedrongen, zijn het de armste bewoners in moeilijk bereikbare regio's die de belangrijkste slachtoffers zijn. Hier ligt de hoogste prioriteit. Daarom blijven we helpen in die gebieden waar mensen in hutjes wonen zonder enige vorm van malariapreventie. En zodra we de bewoners bereiken en helpen, dan is er weer geluk en hoop voor hen. De ervaring leert dat de levensomstandigheden verbeteren en malaria een herinnering wordt. Met andere woorden, er is inderdaad hoop voor gemeenschappen die aan de ziekte lijden. We slagen erin talrijke dorpen malaria vrij te krijgen.

Wereld Malaria Dag is een moment waarop we ons verbinden en de handen ineen slaan om onze strijd voort te zetten in de meest geïsoleerde gebieden. We hebben al zoveel vooruitgang geboekt en moeten nu in verder gaan om de 619.000 sterfgevallen die er jaarlijks nog zijn tot nul te brengen. Samen met onze geweldige donateurs kunnen we de kansen vergroten om malaria voorgoed te beëindigen.
Op Wereld Malaria Dag en de hele maand April versterken we de band met de kinderen in Afrika.