Nieuws

VANDAAG IS HET WORLD LAND ROVER DAY !

30-04-2021

Elk jaar wordt World Land Rover Day gevierd op 30 april, ter herdenking van het eerste Land Rover-debuut op de Amsterdamse autoshow op 30 april 1948

Door de wereldwijde virusuitbraak is sociale afstand nemen de norm geworden, maar hulpverleningsvoertuigen moeten nog steeds beschikbaar en oproepbaar zijn als dat nodig is. Aangezien het vandaag World Land Rover Day is, ter ere van het debuut van de Land Rover in 1948, is het de moeite waard eraan te denken dat offroaders mensen samenbrengen, zelfs als ze gescheiden zijn door uitdagende paden. In deze tijd van nood stuurde Land Rover meer dan 160 van zijn voertuigen om hulp bij noodsituaties te ondersteunen. Dit jaar heeft Drive Against een mijlpaal bereikt van 600.000 Kilometer dwars door Afrika met onze Land Rovers om hulp te verlenen aan mensen in nood.
In Afrika werken nog eens DAM’s lokale eenheden hard om te helpen in Kameroen, Centraal Afrikaanse Republiek, Angola, Namibië, Zambia, Zimbabwe. Mozambique en Malawi. Hoewel veel mensen over de hele wereld afhankelijk zijn van een breed scala aan capabele voertuigen met vierwielaandrijving, wonen er maar weinigen op plaatsen waar een soort Land Rover geen toegang heeft gehad. Vanaf de twee polen, over uitgestrekte woestijnen en over afgelegen eilanden, hebben deze Britse allrounders een behoorlijke afstand afgelegd sinds hun aankomst in 1948. Om u te laten zien wat ik bedoel, volgt hier de Wereldwijde Video van World Land Rover Day.