Nieuws

LAND ROVER steunt Drive Against Malaria

30-04-2023

Land Rover Benelux en haar dealers steunen de projecten in Afrika van 'Drive Against Malaria' met de geweldige donatie van 97.000 euro!

Dankzij deze geweldige steun kunnen we zorgen voor hulp aan 73 afgelegen dorpen en nederzettingen. Die hulp is nodig want elk jaar sterven er 620.000 mensen aan malaria. De meerderheid van deze mensen woont in de armste landen van Afrika. Wij richten ons vooral op moeilijk bereikbare gebieden waar de mensen zwaar getroffen worden. Het is indrukwekkend dat Land Rover en haar dealers in België, Nederland en Luxemburg ons daarbij helpen. Wij kunnen op hen rekenen op alle fronten sinds 2005.

De steun die een groot verschil maakt
Onlangs werden vier landen getroffen door overstromingen en cyclonen. Dergelijke rampen verhogen opnieuw de kans op verspreiding van malaria. Het is daarom van vitaal belang dat ‘DAM’ missies blijft uitvoeren in de meest afgelegen gebieden.

 "De donatie maakt een enorm groot verschil in vele levens. En dat geldt voornamelijk voor de kinderen.  De steun van Land Rover Benelux geeft ook onze ‘spirit’ een geweldige ‘boost’. En dat hebben we als team enorm nodig omdat we in gevaarlijke gebieden werken. Het gevoel gesteund te worden is voor onze organisatie hartverwarmend", aldus Julia Samuël. "Wij kunnen ter plekke een wezenlijk verschil maken dankzij de giften. We gebruiken de donatie voor beschermende muskieten- netten, testfaciliteiten en medicatie, met name voor de meest kwetsbare groep, de kinderen."