Nieuws

MISSION OF CARE in Centraal Afrika

02-05-2023

On Mission in Africa betekent lange afstanden afleggen. Maar alleen dan kunnen we de mensen bereiken en helpen die anders buiten de boot vallen. En dat zijn gegarandeerd de armste mensen in de regio's van Afrika.

Vooral in het geïsoleerde Centraal-Afrika, waar wegen ontbreken met alleen maar modderige wegen, of vaak helemaal niet. Vooral langs de landsgrenzen. Dit zijn zones waar nationale gezondheidsvoorzieningen chronisch ontbreken omdat bijna niemand de zones kan bereiken. De bewoners worden verwaarloosd. En dat is dieptriest.

Wegcijferen kunnen we niet verdragen
Vanuit ons humanitair oogpunt kunnen we het niet verdragen dat deze mensen worden genegeerd. Voor hen hebben we een aangepaste aanpak: Uitgebreide eerstelijnsgezondheidszorg, bescherming en malariabehandeling. Ook zij verdienen dit !

In april en nu in mei 2023 worden hier – op de grens van de Centraal-Afrikaanse Republiek en Kameroen – nieuwe netten uitgedeeld. Deze missie is zorgvuldig gepland. Samen met onze lokale mensen zorgen we ervoor dat alles op zijn plaats komt. De steun moet worden voortgezet en zelfs uitgebreid. Want hier wonen mensen die ook rechten hebben. Moeders en vaders die ook gevoelens hebben als er iets met hun kinderen gebeurt!