Nieuws

STEUN IS ZELDZAAM IN HUN WERELD

17-02-2024

ZUID ANGOLA – DAM houdt op alle fronten toezicht op de gezondheid van de Himba-bevolking in Afrika. Dit is hard nodig omdat steun een zeldzaamheid is in hun wereld.

De Himba is een unieke stam waar het traditionele leven generaties lang onaangeroerd is gebleven ondanks de beproevingen van ziekten, oorlogen en droogtes.

Elke ontmoeting op onze missiereis door Zuid-Angola mondt uit in een overwinning. Elke bescherming tegen malaria en elk net wordt met grote dankbaarheid ontvangen en gebruikt. Deze momenten bieden een kans om de wereld te beïnvloeden zonder te wachten op utopieën.

Met toewijding beschermen we de unieke stammen. Vooral in de meest afgelegen uithoeken maken we muskietennetten toegankelijk voor de Himba. We bereiken nu opnieuw meer dan 1.000 Himba gezinnen. En dat is vanwege hun nomadische levensstijl een complexe opgave. Maar ook nu slagen we hierin.

Tribale samenlevingen zijn buitengewoon divers en er valt veel van hen te leren. Ze begrijpen de natuurlijke wereld en zijn deskundige natuurbeschermers. De wereld heeft stamvolken nodig. Zij vechten voor eigen land en tradities. Lees het indrukkende verslag van Het Himba Project 2024