Nieuws

Wereld Malaria Dag 25th April : Urgent wake up call !

01-04-2015

Op Wereld Malaria Dag moeten we denken aan kinderen zoals Epipa. Een vijf jarig jongetje, dat zwaar leed aan malaria. We ontdekten het kindje in een afgelegen nederzetting in de jungle van Kameroen. Gelukkig waren we net op tijd om het leven van Epipa te redden. Deze ervaring is niet uniek. Deze ervaring is niet uitzonderlijk. Tijdens onze inzet, vastberadenheid en geloof in ons team ervaren we dit, dag in dag uit.

Dit is de realiteit van ons gevecht tegen malaria in Afrika. Toegang tot medicijnen, diagnose, behandeling, onderwijs en toegewijde getrainde veldwerkers zijn essentieel voor de strijd tegen malaria. Ons team neemt enorme risico's in onveilige gebieden. Maar wij geloven in ons doel en spelen een cruciale rol voor de bevolking. Onze leden en vrijwilligers zijn niet alleen de uitvoerders, zij zijn partners van het leven.

De gevolgen van malaria onder de kinderen grijpt enorm aan. Je moet je voorstellen dat hieraan elke week 10.000 kinderen in Afrika sterven. De ouders leven in constante angst dat hun kinderen malaria krijgen, omdat ze geen medicijnen hebben. Zij hebben hun doodvonnis al boven het hoofd. Elke dag ontmoeten wij moeders die hun kinderen hebben verloren. Elke week treuren 10.000 moeders om het verlies van hun kinderen. Maar met een paar pillen kunnen we dat voorkomen. Pillen, die jij en ik, zo bij de apotheek kunnen kopen. 

We praten hier over mensen. Zij zijn geen cijfers en statistieken. We praten over duizenden kinderen die hier sterven. Wij willen die cijfers en statistieken omvormen in vlees en bloed. Wij zien het voor ons dat een kind uit die statistiek opstaat en loopt. En we moeten niet vergeten dat het leven van de armste mensen afhankelijk is van hulp voor een betere toekomst. Wij hebben een verbintenis met deze mensen. We moeten aan hen denken tijdens Wereld Malaria Dag op 25 april!