Nieuws

WERELD MALARIA DAG Evenement Live op CRTV

25-04-2024

LIMBE - KAMEROEN – Het is een Dag van Hoop voor de Kinderen van Limbe. Op Wereld Malaria Dag, 25 april, vond vandaag een bijzonder evenement plaats in Limbe. En dat werd vastgelegd door het Nieuws Team van CRTV. Tientallen kinderen van de Street Care Foundation verzamelden zich om hun stem te laten horen in de strijd tegen malaria, ondersteund door NGO Drive Against Malaria (DAM).

Het hoogtepunt van de dag was een speciale uitvoering van de 'Malaria Song', live voor de camera's van ‘CRTV’s Midday News’ , de grootste televisiezender van Kameroen.

De organisatie van deze gedenkwaardige dag was in handen van Nkemelia Solomon Agborem, de gerenommeerde journalist en partner van DAM.

Na weken van voorbereiding en de enthousiaste repetities waren de kinderen klaar om hun boodschap van hoop te delen met de wereld. Toen de camera's begonnen te draaien, zongen ze uit volle borst en vulden ze de lucht met hun krachtige stemmen. Het was een moment van puur plezier en vastberadenheid.

David Robertson, oprichter van Drive Against Malaria, werd live geïnterviewd en benadrukte het belang van dit evenement. "Het is nu een heel bijzonder moment om hier in Limbe deze speciale Wereld Malaria Dag te vieren," zei Robertson.

"Geweldig om in het midden te staan van zo veel zingende kinderen die een strijd voeren tegen malaria. Dat motiveert ons als NGO om door te gaan met onze missies." 

(MORE About World Malaria Day)