Nieuws

WERELD MALARIA DAG DAM in LIMBE Kameroen

24-04-2024

Drive Against Malaria viert morgen ‘WORLD MALARIA DAY’ in Kameroen. Samen met de kinderen van de 'Street Care Foundation' in het door 'onrust' geteisterde land, die het meest door deze verwoestende ziekte worden getroffen.

Een dag in het teken van malaria. Een strijd die we moeten winnen. Samen koesteren we de hoop. Want malaria blijft een van de meest verwoestende ziekten, en het is van cruciaal belang dat we ons blijven inzetten voor de strijd tegen deze ziekte.

In het door onrust geteisterde Kameroen vieren de kinderen van de ‘Street Care Foundation’ deze dag. Samen met David Robertson, omdat Drive Against Malaria hier honderden kinderlevens heeft gered !

Hiermee bewijzen we dat er ook hoop is. We hebben de kennis, de middelen en de technologie om malaria te bestrijden. Van muskietennetten tot voorlichting en medicijnen, er zijn tal van tools tot onze beschikking. Maar we moeten ervoor zorgen dat deze tools beschikbaar zijn voor iedereen die ze nodig heeft, met name de meest kwetsbaren in de samenleving.

Wereld Malaria Dag herinnert ons eraan dat we deze strijd niet mogen opgeven. Het herinnert ons eraan dat we ons moeten blijven inzetten, jaar na jaar, totdat malaria niet langer een bedreiging vormt voor de mensheid. Het herinnert ons eraan dat elk leven telt, en dat we de plicht hebben om alles in het werk te stellen om deze ziekte uit te roeien.

Dus laten we morgen 25 April, op Wereld Malaria Dag, onze toewijding vernieuwen om deze strijd voort te zetten. Laten we samenwerken, als gemeenschappen, als landen, als de menselijke familie, om een wereld te creëren waarin niemand nog langer bang hoeft te zijn voor malaria. Laten we een wereld creëren waarin elk kind veilig kan opgroeien, elk gezin gezond kan blijven, en elk land kan bloeien. ♦