Nieuws

ExxonMobil steunt DAM met $ 25.000 !

25-04-2014

ExxonMobil besteedt vandaag wereldwijd aandacht aan Wereld Malaria Dag. De Benelux-organisatie van ExxonMobil doneert in dit kader 25.000 dollar voor malariabestrijding aan Drive Against Malaria.

ExxonMobil steunt Drive Against Malaria al sinds 2007. De inspanningen van Drive Against Malaria leverden de afgelopen jaren positieve resultaten op. In eenderde van de dorpen die Julia en David in Kameroen steunen is het aantal malaria-infecties met ruim 70% afgenomen en komt kindersterfte als gevolg van malaria niet meer voor. Maar de ziekte is nog lang niet bestreden en de kans op verspreiding is nog niet geweken. In extreem arme en afgelegen gebieden waar de nationale hulpverlening is ingestort heerst een schrijnend tekort aan medicatie, diagnosetests en muskietennetten. Hier is hulp nog hard nodig.

ExxonMobil is binnen de private sector een van de grootste investeerders in malariabestrijding. Het concern en de ExxonMobil Foundation - de filantropische arm - hebben samen meer dan 120 miljoen dollar bijgedragen, waarmee meer dan 105 miljoen mensen werden bereikt. Samen met internationale en lokale partners investeert ExxonMobil in duurzame oplossingen om mensen te helpen een gezond leven te leiden, zonder de last van malaria.