Nieuws

Situatie in CAR alarmerend

11-02-2014

Drive Against Malaria biedt hulp in tien projectdorpen van de Dzanga Sangha in het zuidwesten van CAR. Veiligheidstroepen van de Verenigde Naties hebben in dit afgelegen gebied geen enkele actie ondernomen!

Vele dorpelingen zijn gevlucht in de bossen om daar een veilig onderkomen te zoeken. Transportmiddelen zijn verstopt in de bossen omdat Seleka alle vervoersmiddelen beroven. Ook wij hebben onze Land Rover aan de oever van de Sangha rivier in Kameroen achter gelaten. De enige mogelijkheid om onze projectdorpen en onze permanente lodge aan de Sangha rivier te bereiken is per motorboot, drie en een half uur stroomopwaarts vanuit Kameroen.

In onze projectdorpen heeft DAM hulp geboden waar die dringend nodig is. Dagelijks komen honderden moeders met hun zieke kinderen naar onze hulpposten. De wanhopige bevolking die in de dorpen zijn gebleven krijgen direct onze hulp. We onderzoeken eerst de meest ernstig zieke kinderen. De meesten, ruim 85% – 99% zijn geïnfecteerd met de meest dodelijke vorm van malaria. Andere zieke kinderen lijden aan de levensbedreigende Thypoid Fever, Cholera, ernstige bloedarmoede of hersenvliesontsteking.  We behandelen deze zieke kinderen waardoor ze  weer kunnen herstellen.
Drive Against Malaria is de enige hulporganisatie die steun verleent in de Dzanga Sangha van CAR.