Bekijk onze nieuwsbrieven van 2014

IN DE FRONTLINE VAN MALARIA - januari 2014
Drive Against Malaria staat in de frontlinie van malaria met de zorg en ondersteuning aan moeders en maakt meetbare verschillen in het gevecht tegen deze dodelijke ziekte.

WE BRENGEN HOOP IN CONFLICTGEBIEDEN - februari 2014
Drive Against Malaria is opgericht om malariabescherming en behandeling te bieden aan de kwetsbare kinderen van Afrika. We moeten blijven vechten tegen malaria en dat kan alleen met uw hulp en steun.

HULPOPROEP VOOR DE CENTRAAL AFRIKAANSE REPUBLIEK - maart 2014
In het zuidwesten van de Centraal Afrikaanse Republiek is Drive Against Malaria de enige humanitaire organisatie die de medische zorg voor de bevolking op zich neemt.

WERELD MALARIA DAG - april 2014
Op 25 april is er een breed scala aan activiteiten ter gelegenheid van Wereld Malaria Dag. Ook de inspanningen van Drive Against Malaria leverden de afgelopen jaren opmerkelijke resultaten.

DONATIE EXXON MOBIL - april extra editie 2014
Belgische en Nederlandse medewerkers en sympathisanten van Exxon Mobil liepen de Antwerp 10 Miles & Marathon voor Drive Against Malaria.

NU ACTIE NODIG OM RAMP TE VOORKOMEN - juni 2014
Het schiereiland Bakassi in de Golf van Guinee is een moerasachtig, olierijk gebied dat is begroeid met mangroven; een ideale broedplaats voor de malariamug. Meer dan 85% van de bevolking is drager van de malariaparasiet.

DAM BRENGT HOOP AAN MENSEN IN ARMOEDE - juli 2014
Malaria maakt vooral veel slachtoffers in arme, afgelegen gebieden. Kinderen en zwangere vrouwen worden het meest getroffen en dat terwijl de ziekte goed te behandelen is.

GEEN ANGST MEER VOOR MALARIA - augustus 2014
Elke dag stierven kinderen in het district Tiko in Kameroen. In 2008 kwam DAM in actie. Nu is het malariasterftecijfer teruggebracht naar nul.

DAM ZET ZICH IN VOOR WEESKINDEREN - september 2014
DAM helpt de kwetsbare weeskinderen die noodgedwongen moeten leven in armoede en ontbering.

LAND ROVER NEDERLAND STEUNT LEVENSREDDENDE PROJECTEN VAN DAM - oktober 2014
De belangrijke financiële bijdrage van Land Rover Nederland is een levenslijn voor duizenden Afrikaanse gezinnen. De steun wordt gezamenlijk bijeen gebracht door de Nederlandse importeur- en dealerorganisatie.

DONATIE LAND ROVER VAN € 250.000,- REDT VELE LEVENS! - november 2014
De Belgisch-Luxemburgse vestiging van Land Rover stelt de komende vijf jaar geld ter beschikking voor de strijd tegen malaria in Noord-Namibië. Drive Against Malaria gebruikt deze schenking voor medische zorg, preventie, diagnose en medicatie.

KLINIEK STAAT OP INSTORTEN! - december 2014
Het hulppostgebouw in Idenau verkeert in erbarmelijke staat. Als deze kliniek wegvalt zal dat een ramp zijn voor de bevolking. Drive Against Malaria wil helpen aan het opbouwen van een menswaardig hulpcentrum.